Lindy Hop

El Lindy Hop és un ball de parella dels anys 30. Va néixer a les sales de ball de Harlem de les ganes que el jovent tenia de passar-s’ho bé amb la música de les Big Bands. La música de moda als anys 30 era el Swing (el tipus de Jazz més ballable) i el Lindy Hop s’hi adapta perfectament (pot ser lent o ràpid, energètic o delicat, senzill o fins i tot acrobàtic!). És un ball molt dinàmic i creatiu que engloba moltíssims estils diferents: tothom pot trobar la seva pròpia manera de ballar Lindy Hop.

Amb la 2a Guerra Mundial va desaparèixer. A finals dels anys 80 es va tornar a posar de moda des dels Estats Units i també des de Suècia. I ara torna a estar de màxima actualitat per tota Europa i Amèrica del Nord (i també a altres països com Austràlia, Argentina, Japó, Corea i Singapur). Actualment encara hi ha ballarins i cantants d’aquella època com: Norma Miller, Dawn Hampton, Sugar Sullivan, Chazz Young, Barbara Billups…..

Gràcies a ballarins d’aquella època com Frankie Manning vam poder recuperar el Lindy Hop. Va donar classes fins el 94 anys a tot el món, i especialment al campament  que es realitza a Suècia “Herräng Dance Camp”. Mai no li podrem estar prou agraïts per tot el que va donar al món del Swing.